Startdatum: Er zijn op dit moment geen startdata voor deze cursus.
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor info.

10.00 - 17.00 uur

Docent:
Willy Lemmen  
Duur:
Kosten:
6 lesdagen van 6 uur 
€ 340,00 incl. gebruikte materialen (uitkoop voor groepen € 2340,-)
 


 

toelatingseis: geen
doelstelling: grimevaardigheden ontwikkelen om een amateur toneelgezelschap te kunnen ondersteunen.

'Een goede grime ondersteunt de acteur/actrice in het spel.'

In Grimeren 1 maakt u kennis met de basistechnieken van het grimeren. Hygiëne en huidvriendelijk werken zijn hierbij een uitgangspunt. Maar ook een goede omgang met het model of de acteur of actrice is een belangrijk gegeven.
In deze cursus ontstaan alle transformaties door middel van tweedimensionale technieken. Met andere woorden: door middel van het penseel en de spons. Een goede penseelvaardigheid, en met vaste hand en symmetrisch leren grimeren maken deel uit van de cursus. De praktische vaardigheden krijgen een gedegen theoretische ondersteuning. Iedere les bestaat uit een theoretisch en praktisch onderdeel, waardoor men in de gelegenheid gesteld wordt een persoonlijk werkboek samen te stellen.
De cursus wordt afgesloten met een eindopdracht, hiervoor dient men een model mee te brengen.

Inhoud van de cursus:
Theorie: materiaalkennis, hygiëne, kleurenleer en vormenleer, schaduwtechnieken, correctietechnieken, ouderwordingsproces.
Praktijk: plastisch leren werken met licht en donker werking, expressieverhogende grime, theatermake-up, balletmake-up, correctiegrime, schaduwtechnieken, verouderingstechnieken voor theater.

studiebelasting: 2 uur per week.
 

Na het voltooien van de cursus ontvangt men een deelcertificaat.